Starten met hardlopen bij Avanti Wilskracht

Heb jij plannen om te gaan hardlopen, of heb je door blessures een tijd niet gelopen en wil je het hardlopen weer oppakken? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen aan onze startersgroep! Want dit najaar organiseert de loopgroep van Avanti-Wilskracht weer trainingen voor startende hardlopers. Als het je leuk lijkt om deel te nemen en om in groepsverband te sporten dan ben je van harte uitgenodigd!

Wat kan je verwachten van de startersgroep? We trainen op dinsdag- en op donderdagavond en starten om 19 uur. De trainingen duren, afhankelijk van het programma een uur tot anderhalf uur. Na een warming-up beginnen we met looptechniek. We leggen je uit hoe je zo efficiënt mogelijk kunt lopen, dit is ook belangrijk om de kans op blessures te verkleinen.

Hierna volgt de hardlooptraining. We beginnen de eerste lessen met een (stevig) wandelprogramma en proberen tussendoor kleine stukjes te dribbelen. Langzaamaan gaan we dit uitbouwen; de wandelafstanden worden korter en de hardloopafstanden langer. Na verloop van tijd zul je merken dat je al een behoorlijke afstand hardlopend kunt afleggen! Iedereen doet dit op zijn eigen niveau, je hoeft niet bang te zijn dat je niet mee kunt komen.

De trainingen worden verzorgd door een gecertificeerde hardlooptrainer en hij past telkens de training aan aan de behoefte en de voortgang van de groep. Elke week wordt er gevarieerd in oefeningen en routes door de wijk rondom ons sportpark. Je krijgt een trainingsprogramma mee zodat je op eigen gelegenheid in het weekend ook een training kunt uitvoeren.

Wat heb je nodig? Sportkleding, waarbij het belangrijkste is dat je goede hardloopschoenen draagt; laat je hierover goed adviseren! En verder enthousiasme om te gaan sporten.

Lijkt het je leuk om mee te doen? Je bent van harte welkom bij Avanti-Wilskracht!  We bieden je het volgende pakket aan:

  • Elke week 2 trainingen op dinsdag en donderdag om 19 uur
  • Een trainingsprogramma om ook in het weekend zelf te trainen
  • Trainingen van een door de atletiekunie gecertificeerde trainer
  • Deelname kost €35 (periode oktober t/m december 2022)

Vanaf januari 2023 bestaat de mogelijkheid om in te stromen in een van de drie reguliere loopgroepen. Deze groepen worden ook getraind door gecertificeerde trainers en zij zijn prima in staat om je een programma aan te bieden dat past bij jouw niveau.

De loopgroep van Avanti-Wilskracht is een groep lopers die belang hecht aan een goede conditie en looptechniek maar net zo belangrijk vinden wij de gezelligheid; regelmatig organiseren we leuke dingen zoals een barbecue, een bokbieravond of gaan we samen naar een georganiseerde loop ergens in de regio.

Heel graag zien we jou op dinsdag 4 oktober a.s. op sportpark ’t Zoutendijk, Gronausestraat 846!

Voor meer informatie bezoek je onze website loopgroep.avantiwilskracht.nl.

Je kunt je aanmelden voor de startersgroep door een email te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

avanti flyer startersgroep okt 2022

Realisatie Weland Webdesign

© 2021 Omnisportvereniging Avanti Wilskracht

Social media